Veluwse Kruisbessenjam
Artikelnummer: 3106 OverzichtVeluwse Kruisbessenjam
De Kruisbessenjam wordt bereid zonder kunstmatige toevoegingen.
Door bereiding in open ketels, wordt een smaakbeleving bereikt zoals alleen uit ambachtelijk bereiding kan ontstaan. Ondanks de minimale hoeveelheid suiker is de jam nog lang houdbaar na opening.
De jampot is gedecoreerd met een gebloemd doekje. De kleur en het motief kan afwijken van de afbeelding.
Kruisbessenjam kan je lekker op brood smeren, maar het is ook geschikt om heerlijk gebak mee te maken.
De kruisbes staat ook bekend onder de namen klapbes, kroezel en knoeper. De Duitse naam is Stachelbeeren, oftewel stekelbes. In België wordt hij stekelbes of stekelbeeze genoemd. De kruisbessenstruik is een plant met stekels. De kruisbessenplant komt in het wild in Nederland voor. Je ziet hem op open plekken in het bos en op kalkhoudende grond. Van oorsprong heeft de kruisbes groene vruchten maar er zijn exemplaren gekweekt met rode of gele vruchten.
Heeft u vragen?
Neem contact met ons op.