Pannenkoekjes met jam

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepels witte basterdsuiker
  • 0,5 losgeklopt ei
  • 60 ml melk
  • 0,5 theelepel gesmolten boter
  • Veluwse bramenjam
  • geklopte slagroom ter garnering

Voorbereiding:
Zet of leg het volgende klaar: zeef, middelgrote mengkom, maatlepels, houten lepel, garde, deegkwastje, grote koekenpan, spatel.

Bereidingswijze:

  1. Zeef het bakmeel boven een kom en roer de suiker erdoor. Maak in het midden een kuiltje.

  2. Meng het ei en de melk en doe het mengsel en in een keer bij de bloem. Klop alles tot en glad beslag.

  3. Laat wat boter smelten in de koekenpan. Schep eetlepels beslag 2 cm uit elkaar in de pan.

  4. Bak het beslag 1 minuut op matig vuur tot de bovenkant goudbruin is. Draai de pannenkoekjes met een spatel om. Bak nu de de andere kant in 1 minuut goudbruin.

  5. Haal de pannenkoekjes uit de pan en bak de rest van het beslag.

  6. Smeer tussen elk pannenkoekje een laagje jam en stapel ze op tot een feestelijke toren met daarop een toefje slagroom en een bijpassend vruchtje. Zo kan in een gezelschap iedereen een pannenkoekje afpakken die al is besmeerd met jam.

Eet smakelijk!

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2018 Veluwse Streekproducten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel