Roomtaart met bosbessen-kaneeljam

Slagroomtaart met jam.jpg

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 6 eieren
  • 150 gram suiker
  • 80 gram bloem
  • 20 gram maizena

Voor de vulling:

  • 250 mililiter melk
  • 2 eidooiers
  • 25 gram bloem
  • 30 gram suiker
  • 1/2 stokje vanille
  • Veluwse bosbessen-kaneeljam

    Bereidingswijze:
  1. Splits de 6 eieren. Sla de eiwitten stijf in een kom met een handmixer. Mix de eidooiers in een andere kom met de suiker tot een glad geheel. Mix dan de gezeefde bloem en maizena erdoor. Meng voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten door het beslag
  2. Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide springvorm en bak de cake in 30 tot 35 minuten lichtbruin en gaar in een voorverwarmde oven op 180 °C. De cake is gaar als u een prikker in het midden steekt die er schoon uitkomt. Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.
  3. Om de roomvulling te maken: Klop de eidooiers met de suiker en bloem tot een glad geheel. Breng de melk aan de kook met het merg van het vanillestokje in een pannetje op middelhoog vuur. Schenk de hete melk onder voortdurend roeren bij de eidooiers. Giet dan alles terug in de pan en laat zo'n 8 minuten zachtjes koken. Laat de roomvulling afkoelen (leg er huishoudfolie direct overheen, zodat er zich geen velletje vormt).
  4. Snijd de afgekoelde cake in 2 lagen. Besmeer de eerste laag met jam en de volgende laag met de roomvulling. Als alle lagen weer op elkaar liggen kunt u de taart bedekken met een laagje fondant en dan verder versieren. Het recept van de fondant vind u onderaan deze pagina.
  5. Ik heb onderaan rondom de taart met een spuitzak een toef botercreme gespoten, het recept hiervan kunt u vinden bij de cupcakes.
  6. De bovenkant en zijkant van de taart zijn versiert met restjes fondant die ik heb ingekleurd met glazuur gemaakt van onze eigen jam en de overige decoratie materialen zijn van Dr. Oetker.

Fondant

Ingrediënten:

  • het wit van 1 ei
  • 2 eetlepels vloeibare glucose
  • 500 gram poedersuiker (gezeefd)
  • eventueel kleurstof

Bereiding:
Mix het ei en de glucose door elkaar in een grote kom.
Klop geleidelijk de poedersuiker erdoor met behulp van een lepel. Kneed het glazuur met de hand.
Voeg eventueel kleurstof toe. Nu kunt u het uitrollen (met deegrol) tot een grote lap om de taart mee te bedekken. 

Het mogelijk overgebleven fondant bewaren in een goed afgesloten plastic zak met daar omheen nog een extra plastic zak. Dan is deze ongeveer 7 maanden houdbaar, als u het bewaart op een droge plaats (niet in de koelkast).

Wij staan op de Wilddagen in Vierhouten

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2018 Veluwse Streekproducten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.