Slagroomtaart met jam.jpg

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 6 eieren
  • 150 gram suiker
  • 80 gram bloem
  • 20 gram maizena

Voor de vulling:

  • 250 mililiter melk
  • 2 eidooiers
  • 25 gram bloem
  • 30 gram suiker
  • 1/2 stokje vanille
  • Veluwse bosbessen-kaneeljam

    Bereidingswijze:
  1. Splits de 6 eieren. Sla de eiwitten stijf in een kom met een handmixer. Mix de eidooiers in een andere kom met de suiker tot een glad geheel. Mix dan de gezeefde bloem en maizena erdoor. Meng voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten door het beslag
  2. Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide springvorm en bak de cake in 30 tot 35 minuten lichtbruin en gaar in een voorverwarmde oven op 180 °C. De cake is gaar als u een prikker in het midden steekt die er schoon uitkomt. Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.
  3. Om de roomvulling te maken: Klop de eidooiers met de suiker en bloem tot een glad geheel. Breng de melk aan de kook met het merg van het vanillestokje in een pannetje op middelhoog vuur. Schenk de hete melk onder voortdurend roeren bij de eidooiers. Giet dan alles terug in de pan en laat zo'n 8 minuten zachtjes koken. Laat de roomvulling afkoelen (leg er huishoudfolie direct overheen, zodat er zich geen velletje vormt).
  4. Snijd de afgekoelde cake in 2 lagen. Besmeer de eerste laag met jam en de volgende laag met de roomvulling. Als alle lagen weer op elkaar liggen kunt u de taart bedekken met een laagje fondant en dan verder versieren. Het recept van de fondant vind u onderaan deze pagina.
  5. Ik heb onderaan rondom de taart met een spuitzak een toef botercreme gespoten, het recept hiervan kunt u vinden bij de cupcakes.
  6. De bovenkant en zijkant van de taart zijn versiert met restjes fondant die ik heb ingekleurd met glazuur gemaakt van onze eigen jam en de overige decoratie materialen zijn van Dr. Oetker.

Fondant

Ingrediënten:

  • het wit van 1 ei
  • 2 eetlepels vloeibare glucose
  • 500 gram poedersuiker (gezeefd)
  • eventueel kleurstof

Bereiding:
Mix het ei en de glucose door elkaar in een grote kom.
Klop geleidelijk de poedersuiker erdoor met behulp van een lepel. Kneed het glazuur met de hand.
Voeg eventueel kleurstof toe. Nu kunt u het uitrollen (met deegrol) tot een grote lap om de taart mee te bedekken. 

Het mogelijk overgebleven fondant bewaren in een goed afgesloten plastic zak met daar omheen nog een extra plastic zak. Dan is deze ongeveer 7 maanden houdbaar, als u het bewaart op een droge plaats (niet in de koelkast).

Bestellen

Onze producten worden dagelijks verzonden en door postNL bij je thuis gebracht. De bezorgtijd wordt altijd met een track & trace via mail aan je doorgegeven.

Alleen op afspraak kunnen bestellingen worden afgehaald! 
Bel: 06 1010 2581

© 2016 - 2024 Veluwse Streekproducten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.