Fruitige cakerol met bosvruchtenjam

Fruitige-cakerol-met-bosbessen kaneel jam

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 eieren
  • 130 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 mespunt zout
  • 125 gram gezeefde bloem
  • 5 flinke eetlepels Veluwse bosvruchtenjam
  • verse bosvruchten
  • 250 ml slagroom

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C (hete lucht 180 °C). Bedek een ovenplaat met bakpapier zodat een klein opstaand randje ontstaat. Mix de eieren, suiker, citroensap en het zout 5 minuten met een handmixer op de hoogste stand tot een luchtig mengsel. Roer met een spatel de gezeefde bloem door het mengsel. Zorg dat dit snel gebeurt, zo houd je het deeg zo luchtig mogelijk. Giet het deeg op de plaat. Strijk dit uit tot een glad geheel. Bak in 10 minuten af. Eerst laten afkoelen en haal voorzichtig los van het bakpapier. Keer het papier om en leg de cake hier met de binnenzijde naar boven op.

Bereidingswijze:
Smeer de cake gelijkmatig in met jam. Rol de cake met behulp van het bakpapier voorzichtig op. Leg de bosvruchten over de lengte verdeeld bovenop de cake. Klop de slagroom met 3 eetlepels suiker stijf en spuit deze met een spuitzak rondom de vruchten. De zijkanten van de cake heb ik besmeerd met kaneel glazuur. Het recept hiervan kunt u vinden bij de cupcakes.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2018 Veluwse Streekproducten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel