Jamtaart

Jamtaart - Veluwse Streekproducten.jpg

Ingrediënten:

  • 110 gram zachte ongezouten roomboter
  • 100 gram suiker
  • 1 groot ei
  • 1 grote eidooier
  • 190 gram bloem
  • 70 gram maïsmeel
  • snufje zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 450 gram bosbessen jam
  • rietsuiker, om te bestrooien
  • ronde of vierkante vorm met losse bodem van 24 cm

 Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem, maïsmeel, zout en bakpoeder
  2. Vervolgens de boter en suiker door elkaar mixen (met een handmixer). Voeg het ei en de eidooier toe, blijf nog een paar minuten mixen. Voeg als laatste het bloemmengsel in gedeelten toe. Niet te lang mixen!
  3. Verdeel het deeg in twee stukken: 1 groot stuk van ong. 330 gram (voor de bodem) en een kleiner stuk (voor de bovenkant). Druk het grotere stuk deeg uit tot een platte schijf en verpak deze in plastic folie. Maak van het kleinere stuk deeg een rol met een diameter van 5 cm en verpak ook in plastic folie. Leg beide deegstukken minstens 1 uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 190 °C. Haal het deeg voor de bodem uit de koelkast. Strooi wat bloem op de werkplek en kneed het deeg even door tot het wat zachter is (dan kan je het makkelijker verwerken zonder dat het scheurt). Bakvorm lichtelijk invetten. Druk het deeg uit in de vorm tot een vlakke bodem.
  5. Verdeel de jam over de deegbodem. Zet nu de bakvorm nog even in de koelkast en haal de rol deeg eruit. Snijd de rol deeg in dunne plakjes en haal de bakvorm weer uit de koelkast.
  6. Verdeel de plakjes over de jam. Bestrooi met ± 2 eetlepels rietsuiker.
  7. Plaats de taart in het midden van de oven en bak deze 20 - 25 minuten gaar en bruin. Laat in de vorm afkoelen. De taart kan een paar dagen (goed verpakt) bewaard worden, maar is natuurlijk versgebakken het allerlekkerst.

Eet smakelijk!!

Bewaren

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2018 Veluwse Streekproducten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel