Donuts met Vossenbessendip

 

Donuts met Vossenbessendip

Ingrediënten:

  • 500 centiliter zonnebloemolie, om te frituren
  • 4 eetlepels Veluwse vossenbessenjam
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel, plus extra voor bestuiven
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 5 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 150 mililiter melk

Bereiding:

Olie verhitten in een pan (met dikke bodem) of een frituurpan.
Doe de jam in een kleine steelpan met 2 eetlepels water en breng op hoog vuur aan de kook. Ongeveer 1 minuut laten koken en ondertussen af en toe roerenm tot de jam smelt. Schenk de dip in kleine kommetjes en zet opzij. Ondertussen mengt u in een grote kom het bakmeel, het bakpoeder en 2 eetlepels van de kristalsuiker. Schenk er drie kwart van de melk bij en roer tot een zacht deeg ontstaat: voeg indien nodig meer melk toe. Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak en rol het uit tot een lap van 1 centimeter dik. Steek met een uitsteekvorm (of een glas) van 4,5 centimeter rondjes uit het deeg en steek daar met een vormpje van 2,5 centimeter (bijv. appelboor) het midden uit. Voeg zo nodig de deegresten samen om in totaal 24 donuts te maken. Bak de donuts in porties, elke ongeveer 1 minuut tot ze goudbruin en krokant zijn.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2018 Veluwse Streekproducten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel