Cupcakes_4942.jpg

Creaties met onze producten

Als u klaar bent met het basisrecept van de cupcakes dat hierboven word uitgelegd, kunt u hier onze tips gebruiken tijdens het versieren van de cakes.

Voor een verrassend effect is het erg leuk om de cupcakes te vullen met jam voordat u ze gaat decoreren. Zo gaat u te werk:

  1. Als u in het bezit bent van een vaste hand kunt u met een mesje een rondje uit de afgekoelde cupcake snijden, het kan ook met een meloenboller of een appelboor. Bewaar het uitgesneden kapje.
  2. Vul het gat op met jam naar eigen smaak.
  3. Snij een stukje van het kapje af voordat u deze weer in de cupcake plaatst, zodat de vulling niet uit de cupcake gedrukt word.
  4. In plaats van een rondje kunt u er ook een ander vormpje uitsnijden (hartje, sterretje etc.) en deze opgevuld met jam open laten van boven.

Bosbessen-kaneel cupcake:

Cupcake gevuld met bosbessen-kaneeljam.
Bosbessen-kaneeljam.jpgGlazuur maken van kaneel: in een kommetje 75 gram poedersuiker met 1 theelepel kaneel en 2 eetlepels water tot een glanzend glazuur roeren. Glazuur over de cupcake uitstrijken. Vervolgens is het leuk om een mooi toefje slagroom op de cake te spuiten, als u in bezit bent van een slagroomspuitzak kunt u de slagroom mixen met de jam voor een bijpassende topping. Tot slot kunt u nog een bosbes bovenop leggen of een beetje kaneel over de slagroom strooien om de cake leuk af te maken.

Aardbeien/frambozen chocolade cupcake:

Cupcake gevuld met aardbeienjam of frambozenjam.

Glazuur maken van cacao: in een kommetje 75 gram poedersuiker met 1 theelepel cacaopoeder en 2 eetlepels water tot een glanzend glazuur roeren. Glazuur over de cupcake uitstrijken. Vervolgens is het leuk om een mooi toefje slagroom op de cupcake te spuiten, als u in bezit bent van een slagroomspuitzak kunt u de slagroom mixen met de jam voor een bijpassende topping. Tot slot kunt u nog een aardbei of framboos bovenop leggen of een beetje cacaopoeder over de slagroom strooien om de cake leuk af te maken.

Kruisbessen-Amaretto cupcake:

Cupcake gevuld met kruisbessen-amarettojam.

Glazuur maken van amaretto: in een kommetje 75 gram poedersuiker met 1 theelepel amaretto en 2 eetlepels water tot een glanzend glazuur roeren. Glazuur over de cupcake uitstrijken. Vervolgens is het leuk om een mooi toefje slagroom op de cake te spuiten, als u in bezit bent van een slagroomspuitzak kunt u de slagroom mixen met de jam voor een bijpassende topping. Tot slot kunt u nog een kruisbes of een amandel bovenop leggen om de cake leuk af te maken.

Appel-rozijnen cupcake:

Cupcake gevuld met appelstroop.

Glazuur maken van appel of kaneel: in een kommetje 75 gram poedersuiker met 1 theelepel appelstroop of kaneelpoeder en 2 eetlepels water tot een glanzend glazuur roeren. Glazuur over de cupcake uitstrijken. Vervolgens is het leuk om een mooi toefje slagroom op de cupcake te spuiten, als u in bezit bent van een slagroomspuitzak kunt u de slagroom mixen met de stroop voor een bijpassende topping. Tot slot kunt u nog een stukje appel of wat rozijnen bovenop leggen om de cake leuk af te maken.

U kunt ook kiezen inplaats van glazuur met slagroom voor een heerlijke botercreme topping, zo maakt u het:

Botercreme kaneel, Amaretto, chocolade, of vruchten

(ingrediënten voor 12 cupcakes):

  • 250 gram poedersuiker
  • 250 gram zachte boter
  • 2 eetlepels heet water
  • 4 theelepels kaneel poeder, amaretto, cacao poeder of Veluwse jam naar keuze.

Werkwijze:

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een zachte crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. De textuur en de kleur veranderen. Voeg als laatste het water en theelepels kaneelpoeder, amaretto, cacaopoeder of jam toe.

Bestellen

Onze producten worden dagelijks verzonden en door postNL bij je thuis gebracht. De bezorgtijd wordt altijd met een track & trace via mail aan je doorgegeven.

Alleen op afspraak kunnen bestellingen worden afgehaald! 
Bel: 06 1010 2581

© 2016 - 2024 Veluwse Streekproducten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.