Cupcakes_5186.jpg

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur

  • 125 gram kristalsuiker

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel

  • 2 eetlepels melk op kamertemperatuur

  • 2 eieren op kamertemperatuur

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 170 °C en plaats het rooster in het midden van de oven. Hierop kunt u later makkelijk het cupcake bakblik plaatsen.
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Als u een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is zo ook makkelijker om de vormpjes te vullen met beslag.
Haal de boter, eieren en melk tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Snij de boter in kleine blokjes. Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik. Doe het meetwerk secuur, dit is cruciaal voor een goed cupcake beslag.
Zet ook het volgende klaar: 1 grote kom, 1 handmixer, 2 eetlepels, 1 houten prikker, 1 (afkoel)rooster.

Beslag maken:
Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is gekomen. Dit betekent dat je de boter tijdig uit de koelkast haalt, zodat deze zacht is voor gebruik (niet gesmolten). Doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Het is beter als deze ook op kamertemperatuur zijn. Hierdoor wordt je beslag luchtiger. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid na ieder ei dat u heeft toegevoegd.
Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.

Als laatste voegt u de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag. Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes. Het vullen gaat nu heel makkelijk. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel of spatel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan decoreren!

Bakken:
Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Mocht je een magnetron gebruiken met ovenfunctie waarvan de plaat rond draait is dit geen enkel probleem. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 °C. Open de ovendeur tussentijds niet, er is een kans dat de cupcakes inzakken. Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Als er nog wel nat beslag aan de houten prikker kleeft, laat dan de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van uw cupcakes verschillen met de door ons aangegeven baktijden.

Afkoelen:
Laat de cupcakes even een minuut in het bakblik zitten als ze uit de oven zijn. Zet het bakblik bij voorkeur even op een rooster. Na een minuut haalt u de cupcakes voorzichtig uit het bakblik. Het bakblik kan een beetje schuin gehouden worden zodat de cupcakes er langzaam uitvallen. Zo hoeft u niet aan de papieren bakvormpjes te trekken en laten de papiertjes niet los. De papieren bakvormpjes laat je om de cupcakes zitten. Laat de cupcakes goed afkoelen op een koel rooster.
Zijn de cupcakes iets boller geworden dan gewenst, leg dan meteen nadat u de cupcakes uit de oven hebt gehaald een snijplankje op de cupcakes in het cupcake bakblik. Na ongeveer 1/2 minuut het plankje er weer vanaf halen, de cupcakes zijn nu mooi plat.

Bestellen

Onze producten worden dagelijks verzonden en door postNL bij je thuis gebracht. De bezorgtijd wordt altijd met een track & trace via mail aan je doorgegeven.

Alleen op afspraak kunnen bestellingen worden afgehaald! 
Bel: 06 1010 2581

© 2016 - 2024 Veluwse Streekproducten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.