Benodigdheden voor 2 personen:

- 500 gram stoofpeertjes1465-800.jpg

- een stukje citroenschil

- stukje pijpkaneel

- 2 eetlepels suiker

- 1 theelepel maïzena

 

Bereiding:
Schil de peertjes.
Kook ze in hun geheel of in vieren zonder klokhuizen met ongeveer 0,5 dl water, de suiker, de pijpkaneel en de citroenschil in ongeveer 1 uur gaar.
Door langer te koken worden de peertjes roder van kleur.
Roer de maïzena met een beetje water tot een klontloos papje en bindt het kookvocht hiermee.

Tip: Vervang een deel van het water eens door rode wijn of  bessensap voor een extra rode kleur aan uw stoofpeertjes.

Wil je niets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2016 - 2020 Veluwse Streekproducten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.